scroll

Duurzaamheid

Het proces van een mooi meubel begint bij de oorsprong van onze grondstoffen. 

 

Wij kopen ons hout alleen lokaal, en met uitzondering van het eikenhout kopen wij uit onvermijdelijke houtkap; particulieren die wat weghalen op hun terrein, wegenbouw en bomen die ziek zijn of op een gevaarlijk plek staan.

 

Wij proberen veel grondstoffen een tweede leven te geven, in elk project doen wij hierin ons best. Het zal je verbazen met wat voor een ideeën wij kunnen komen; van tafelonderstellen van constructiestaal tot het vermaken van oude cv-leidingen tot keukenhandgrepen.

Laat ons meedenken in jouw project!

 

In onze werkplaats worden de laatste latjes en balken nog gebruikt voor panelen. Het echte zaagafval en materiaal uit onze stofafzuiging wordt uiteindelijk verbrand in de winter in onze verwarming. Wij nemen hierdoor geen gas af, en minimaliseren het transport op ons afval.

 

Wij beschermen onze producten voor binnen optimaal, en denken graag mee voor oplossingen voor buiten. Een goed basismateriaal, en bij voorkeur géén afwerking, voorkomt onderhoud en daarmee onnodige milieubelasting. Wist je dat er in Nederland hardhoutsoorten groeien met een betere duurzaamheidsklasse dan veel tropische hardhoutsoorten? 

 

Duurzaamheid is een balans tussen verbruik van grondstoffen en bijgroeien van grondstoffen, wij zorgen ervoor dat onze producten enorm lang meegaan! 

Ons verhaal

Creatief zijn is onze passie. Zowel in detail als in vorm, maar ook in de weg ernaartoe.  Industriële ontwerpen, strak staal, met organische vormen en warme kleuren van hout. En altijd zo duurzaam mogelijk geproduceerd. 

Proces

Als u een meubel wilt laten maken bij Noahs Ark Design, voeren wij uiteraard graag uw eigen ontwerp uit. Ook maken wij graag een ontwerp voor jouw, afgestemd op jouw wensen.

U kunt veel voorbeelden bekijken in de werkplaats, en uw eigen hout of staal uitkiezen. Vooral met boomstamtafels is dit erg leuk!

 

Hoewel wij meegaand zijn in een ontwerp in vorm, houden wij wel vast aan onze duurzame visie.

Hierdoor verwerken wij geen spaanplaat of exotische houtsoorten.

 

Door onze manier van inkopen is onze voorraad wisselend, maar altijd interessant! 

 

Als wij een passend ontwerp aan kunnen bieden, gaat dit in productie. Wij laten graag wat van het proces van jouw product zien, en misschien zie je het wel terug in onze social media kanalen!

 

Als je product klaar is, zorgen wij er graag voor dat het geleverd en gemonteerd wordt. Voor de meeste producten duurt dit niet langer dan 4 weken.

 

Neem dus gerust contact met ons op!