scroll

Duurzaamheid

Wist je dat er in Nederland hardhoutsoorten groeien met een betere duurzaamheidsklasse dan veel tropische hardhoutsoorten?

Daarom kopen wij het hout dat door ons wordt gebruikt alleen uit de lokale omgeving. En met uitzondering van het eikenhout kopen wij alleen uit onvermijdelijke houtkap.

Dus van particulieren die wat weghalen op hun terrein, bomen die gekapt worden voor wegenbouw en bomen die ziek zijn of op een gevaarlijk plek staan.

Hierdoor proberen wij veel grondstoffen een tweede

leven te geven. 

 

Duurzaamheid is een balans tussen verbruik van grondstoffen en bijgroeien van grondstoffen, wij zorgen ervoor dat onze producten enorm lang meegaan! 

Zo beschermen wij onze producten voor binnen optimaal en denken wij graag mee voor oplossingen voor buiten. Een goed basismateriaal en bij voorkeur géén afwerking voorkomt onderhoud en daarmee onnodige milieubelasting.

In onze werkplaats worden zelfs overgebleven latjes en balken nog gebruikt voor panelen. Het echte zaagafval en materiaal uit onze stofafzuiging wordt uiteindelijk verbrand in onze verwarming. Wij nemen hierdoor geen gas af en minimaliseren het transport op ons afval.

Het zal je verbazen met wat voor een ideeën wij nog kunnen komen om jouw project uit te voeren en daarmee de circulaire economie te ondersteunen!

Ons verhaal

Creatief zijn is onze passie. Zowel in detail als in vorm, maar ook in de weg ernaartoe.  Industriële ontwerpen, strak staal, met organische vormen en warme kleuren van hout. En altijd zo duurzaam mogelijk geproduceerd. 

Hoe wij dit allemaal precies verwezenlijken lees je hieronder!

Proces

Als je een meubel wilt laten maken bij Noahs Ark Design, voeren wij uiteraard graag jouw eigen ontwerp uit.

Kom je er zelf niet uit? Dan maken wij ook graag een ontwerp voor jouw, afgestemd op jouw wensen.

Je kunt ook een kijkje komen nemen in onze werkplaats en hier je eigen hout of staal uitkiezen. Door onze manier van inkopen is onze voorraad wisselend, maar altijd interessant! 

 

Hoewel wij meegaand zijn in een ontwerp en in vorm, houden wij wel vast aan onze duurzame visie.

Hierdoor verwerken wij geen spaanplaat of exotische houtsoorten.
 

Als wij een passend ontwerp aan kunnen bieden, voeren wij deze natuurlijk zo snel mogelijk voor je uit. Wij delen ook graag het proces van jouw product met je en misschien zie je het wel terug op onze social media kanalen!

 

Als je product klaar is, zorgen wij er voor dat het geleverd en gemonteerd wordt. Voor de meeste producten duurt dit hele proces niet langer dan 4 weken.

 

Neem dus gerust contact met ons op en misschien heb je binnenkort een leuke toevoeging voor je interieur!